Si & Si 1,5K i 2K

Namena

Fasadni malter zaribane i zaglađene strukture za zaštitu i dekorisanje svih vrsta zidnih površina.

Sastav

SI&SI ima veliku mehaničku čvrstoću, odlično prijanja na raznovrsne podloge, ima dobru paropropusnost, postojan je u svim klimatskim uslovima, otporan je na atmosferilije , industrijske gasove, lako se nanosi i ima dug vek trajanja

Boja

Bela ili u boji po porudžbini iz ton karte proizvođača.

Kvalitet

SI&SI je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara svojoj nameni

Potrošnja

Potrošnja za SI&SI 1,5 K je 2,0-2,5 kg/m2, SI&SI 2 K je 2,5-3,0 kg/m2, SI&SI 1,5 R je 2,0-2,5 kg/m2, SI&SI 2 R je 2,5-3,0 kg/m2.

Pakovanje

Plastične kante sa poklopcem od 25 kg.

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +25C. čuvati od smrzavanja.

Priprema

Površina na koju se nanosi SI&SI treba da bude čvrsta, ravna, suva i čista. Pripremljenu površinu treba impregnirati KOLOR KONTAKT podlogom. Betonske površine moraju biti stare najmanje tri meseca, malterisane 21 dan a lepkovi za termoizolacije 7 dana. Materijal u kanti treba dobro razmešati. Ako se na istu površinu nanosi materijal iz različitih šarži neophodna je njegova egalizacija (ujednačavanje).

Primena

SI&SI fasadni malter se nanosi čeličnom gletericom u sloju debljine najkrupnijeg zrna i odmah kružno zaribava plastičnom gletericom do ujednačene teksture.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5 C, a manja od +30 C, a relativna vlažnost vazduha niža od 80%. Ne preporučuje se izvođenje radova na zidnim površinama izloženim direktnom suncu ili po vetrovitom i kišovitom vremenu bez zaštitne zavese. Potpuno sušenje se postiže nakon 24 h (na temp. 20 C i rel. vlaž. 60 %)

Rok trajanja

Dvanaest meseci u originalnoj, zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.