Namena

SILAKRIL B je ukrasno-zaštitna disperziona boja namenjena za bojenje betonskih i spoljašnjih zidnih površina, kao i za toniranje disperzionih premaza SILAKRIL.

Sastav

Disperzija sintetskih akrilnih polimera, punila, pigmenti i aditivi.

Svojstva

SILAKRIL B na zidnoj površini formira trajni elastični parapropusni sloj, koji je otporan na dejstvo vode i atmosferilija. Odlikuje se veoma dobrom pokrivnom moci i mehaničkim karakteristikama.

Boja

Bela, oker, zelena, braon, crna, siva, žuta, trula višnja, plava, crvena, cigla crvena, kajsija, maslinasto zelena

Kvalitet

SILAKRIL B je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd i, prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara nameni.

Potrošnja

1 kg SILAKRILA B je dovoljan za impregnaciju 4 – 6 m2 u dva sloja.

Pakovanje

SILAKRIL B se pakuje u plastičnu ambalažu od 1 kg.

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +35°C. Obavezno čuvati SILAKRIL B od smrzavanja.

Priprema

Podloga treba da bude suva, očišćena od necistoća. Neravnine izgletovati TOPALITOM S, a zatim celu zidnu površinu inpregnirati SILAKRIL P podlogom. Za prvi premaz SILAKRIL B se razblažuje sa oko 10% vode, a za drugi premaz sa oko 5% vode. Posle dodavanja vode masa treba dobro da se promeša

Primena

SILAKRIL B se na pripremljenu zidnu površinu nanosi valjkom, molerskom četkom ili prskanjem. Drugi premaz se nanosi po završenom sušenju prvog premaza, uglavnom posle 2 - 4 sata, zavisno od temperature i vlažnosti vazduha. Potpuno sušenje se postice posle 24 sata.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C.

Rok trajanja

12 meseci, u zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži na temperaturi od +5°C do +35°C.


Moguće minimalno odstupanje boja iz ton karti!