Namena

TOPALIT 1K je praškasti jednokomponentni dekorativni suvi malter namenjen za zaštitu i dekorisanje unutrašnjih i spoljašnjih zidnih površina urađenih od krečnog, termoizolacionog ili produšnog maltera, sopireksa, betona, iverice i drugih sličnih materijala.

Sastav

Mineralna veziva, polinerna veziva, punioci i aditivi za poboljšanje obradivosti, lepljivosti i vodootpornosti.

Svojstva

TOPALIT 1K ima veliku mehaničku čvrstoću, vrlo dobro prijanja na raznovrsne podloge, ima dobru paropropusnost, postojan je u svim klimatskim uslovima, otporan je na atmosferilije (kišu, sneg) i industrijske gasove, lako se priprema i nanosi, i ima dug vek trajanja.

Boja

Bela.

Kvalitet

TOPALIT 1K je ispitan u institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije Dd, Beograd, i prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara svojoj nameni.

Potrošnja

Potrošnja TOPALITA 1K je 3,0 kg/m2 do 3,5 kg/m2 .

Pakovanje

Ventil-vreće od 25 kg

Skladištenje

U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom roštilju.

Priprema

Sadržaj vreće TOPALITA 1K dodaje se postepeno, uz intenzivno mešanje, u oko 6,25 litara vode i dobro izmeša. Posle 15 minuta, odnosno posle isteka vremena potrebnog za "sazrevanje" dobijenu masu još jednom promešati bez dodavanja vode. Zidna površina na koju se nanosi TOPALIT 1K mora biti čvrsta, suva i čista (bez prašine i masnoća). Jako porozne površine impregnirati SILAKRIL P podlogom neposredno pre nanošenja maltera.

Primena

TOPALIT 1K se nanosi čeličnom gletericom u sloju debljine najkrupnijeg granulata, pa se zatim finalno obrađuje. Zavisno od željene strukture, finalna obrada se vrši "izvlačenjem" plastičnom gletericom, "izvlačenjem" uz blago zaravnavanje čeličnom gletericom, zaribavanjem plastičnom gletericom, komadom stiropora i slično.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C. Poželjno je izvoženje radova po hladovini i na umerenim temperaturama. Ne preporućuje se izvođenje radova, na zidnim površinama izloženim direktnom suncu, po kišovitom ili vetrovitom vremenu.

Rok trajanja

Najmanje 12 meseci, u originalnoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.