Namena

TOPMOZAIK je dekorativni malter u obliku paste namenjen za zaštitu i dekorisanje spoljašnjih i unutrasnjih zidnih površina od cementnog, produženog, i termoizolacionog maltera i drugih sličnih materijala.

Sastav

Akrilno vezivno sredstvo, bojeni kvarcni granulati i aditivi.

Svojstva

TOPMOZAIK ima veliku mehaničku čvrstoću, vrlo dobro prijanja na raznovrsne podloge, ima dobru paropropusnost, postojan je u svim klimatskim uslovima, otporan je na atmosferilije (kiša, sneg), industrijske gasove, lako se nanosi i ima dug vek trajanja.

Boja

TOPMOZAIK se proizvodi prema ton karti proizvođača ili po posebnoj porudžbini.

Kvalitet

TOPMOZAIK je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD. Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara nameni.

Potrošnja

Potrošnja TOPMOZAIKA je 4,0-5,0 kg/m2.

Pakovanje

Plastične kante sa poklopcem od 25 kg.

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +30°C. čuvati od smrzavanja.

Priprema

Površina na koju se nanosi TOPMOZAIK treba da bude čvrsta, ravna suva i čista (bez prašine i masnoće) Pripremljenu površinu treba impregnirati KOLOR KONTAKT podlogom. Betonske površine moraju biti stare najmanje tri meseca a malterisane 21 dan. TOPMOZAIK u kanti treba dobro razmešati, i on je spreman za upotrebu. Materijal se može razrediti sa malo čiste vode

Primena

TOPMOZAIK se nanosi čeličnom gletericom u sloju debljine najvećeg zrna odozdo prema gore i odmah zaravnavati vodoravnim potezima.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C, a manja od +30°C. Ne preporučuje se izvođenje radova na zidnim površinama izloženim direktnom suncu i po kišovitom ili vetrovitom vremenu bez zaštitne zavese. Potpuno sušenje se postiže nakon 24 h (pri temp. 20 C i rel. vla. 60% ).

Rok trajanja

Dvanćst meseci, u originalnoj zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.