Namena

TRAVERTINO PANUKA je dekorativni malter u obliku paste, spreman za upotrebu, namenjen za zaštitu i dekorisanje unutrašnjih zidnih površina od cementnog, produžnog ili termoizolacionog maltera i drugih sličnih materijala. Moguća je primena i na spoljašnim zidnim površinama koje nisu preterano izložene direktnom suncu i atmosferskim padavinama.

Sastav

Sintetičko vezivo, mineralni punioci, aditivi.

Svojstva

TRAVERTINO PANUKA ima veliku mehaničku čvrsoću, odlično prijanja na raznovrsne podloge, ima dobru paropropusnost, lako se nanosi i ima dug vek trajanja.

Boja

Krem-siva

Potrošnja

2,0-2,5 kg/m2

Pakovanje

Plastične kante sa poklopcem od 10 i 20 kg.

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +30°C. čuvati od smrzavanja.

Priprema

Površina na koju se nanosi TRAVERTINO PANUKA treba da bude čvrsta,ravna,suva i čista. Pripremljenu površinu treba impregnirati KOLOR KONTAKT podlogom. Betonske površine moraju biti stare najmanje 3 meseca, a malterisane 21 dan.

Primena

TRAVERTINO PANUKA se nanosi u dva sloja. Prvi sloj naneti ravnomerno nerđajućom gletericom u sloju debljine najkrupnijeg granulata, cca 1mm. Na potpuno osušen prvi sloj naneti ravnomerno drugi sloj. Odmah po nanošenju drugog sloja TRAVERTINO PANUKA se obrađuje tapkanjem površine. (posebnom plastičnom gletericom za tu namenu - izgled veštačke trave), da bi se napravila nepravilna udubljena karakteristična za kamen "travertin". Kada proizvod počne da se suši lagano upeglati površinu nerđajućom gletericom. Da bi se imitirale fuge između kamenih blokova, kada je površina sasvim suva, treba izdubiti fuge oštrom alatkom (npr. šrafcigerom i sl.) Na kraju površinu premazati VELUSIL-om u željenom tonu.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C

Rok trajanja

12 meseci, u originalnoj zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.