Malteri

SILEMAL MAŠINSKI MALTER

SILEMAL MAŠINSKI MALTER

Silemal je suvi jednokomponentni malter namenjen za oblaganje malterisanjem zidova od cigle, siporeksa, giter blokova i betona.

Sastav: Opran i odsejan kvarcni pesak, kreč, cement i aditivi za poboljšanu konzistenciju, prionljivodt za podlogu i poboljšanje radnih karakteristika.

Svojstva: SILEMAL se odlikuje dobrom mehaničkom čvrstoćom, odlicnim prijanjanjem za podlogu, velikom postojanošcu i obradivošcu.

Boja:Boja SILEMALA je siva.

Kvalitet: SILEMAL je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije AD, Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara svojoj nameni.

Priprema: S obzirom da SILEMAL malter odlicno prijanja, priprema podloge cementnim mlekom nije neophodna. Za mašinsko malterisanje SILEMAL se meša u mašini za mašinsko malterisanje uz dodavanje vode do željene kozistencije. Za ručno malterisanje SILEMAL se meša u mešalici za beton ili rucnim mikserom u odgovarajućoj posudi, uz dodavanje vode do željene kozinstencije.

Primena: Za mašinsko malterisanje: SILEMAL se nanosi prskanjem do željene debljine. Debljina se obicno odreduje postavljanjem metalih vodica, a naneti malter se ravna odgovarajućom ravnjacom. Posle određenog vremena, kad malter „povuče“, vrši se finalna obrada perdašenjem. Za ručno malterisanje: malteriše se klasičnim postupkom.

Radna temperatura: Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C.

Potrošnja: Potrošnja SILEMALA je od 14 do 16kg/m2 za sloj debljine 1cm.

Pakovanje: Ventil vreće od 30kg.

Skladištenje: U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom roštilju.

Rok trajanja: Najmanje 6 meseci u odgovarajućim uslovima skladištenja.