MINERALNI MALTERI ZA UNUTRA

TOPALIT S

TOPALIT S je praškasti jednokomponentni dekorativni suvi malter namenjen za zaštitu i dekorisanje unutrašnjih zidnih površina urađenih od krečnog, termoizolacionog ili produžnog maltera, siporeksa, betona, iverice i drugih sličnih materijala. Zavisno od načina obrade, završni premaz može biti izveden u vidu raznovrsnih reljefnih struktura („hrastova kora“, „španski zid“).

TOPALIT S se može koristiti i kao masa za završno ukrasno gletovanje spoljašnjih fasadnih površina, kao i svih unutrašnjih zidnih površina, posebno u slučajevima kada se zahteva glet-masa otporna na mehaničke uticaje, vlagu i sl.

Primena i nanošenje: Podloga na koju se malter nanosi mora biti čvrsta, čista i suva, bez slabo vezanih delova, masnih mrija i sl. U zavisnosti od upojnosti i kvaliteta podloge, po potrebi izvršiti grundiranje podloge sa Silakril P. Vreme sušenja podloge pre nanošenja maltera iznosi min. 12 h. Priprema se vrši dodavanjem oko 30% vode (7,5 | vode za 25 kg praha) uz intenzivno mešanje do potpune homogenizacije, masu ostaviti da odstoji 15 min, zatim još jednom promešati. Malter se nanosi čelitnom gletericom u debljini najkrupnijeg zna, a zatim obrađuje plastičnom gletericom.

Za detaljnija uputstvapogledatitehniékilist proizvoda.

Primena: Plemeniti mineralni tankoslojni malter na krečno-cementnoj osnovi, namenjen za sve fino izravnate podloge od krečno-cementnih i cementnih maltera, za unutrašnju upotrebu.

Temperatura primene: Od +5°C do +30°C.

Potrošnja: Oko 1,5-2,5 kg/m2,u zavisnosti od željene strukture i granulacije.

Rok trajanja i skladištenje: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

  • Atest 
  • Tehnički list 
  • Bezbednosni list 
TOPALIT S