PROIZVODI ZA HIDROIZOLACIJU

H20 STOP

H2O STOP je jednokomponentna smeša cementa i punilaca I aditiva. Preporučuje se za kupatila, terase, podrumske i suterenske prostorije, ukopane i zaštitne zidove, jame, rezervoare i tankove. H2O STOP sprečava prodor podzemne vode, oticanje stajaće ili tekuće vode u građevinskim konstrukcijama.

Priprema i nanošenje: Podloga na koju se nanosi H20 Stop mora biti čvrsta, otprašena, očišćena od masti, plesni i slabo vezanih delova. Pre nanošenja hidroizolacije preporučljivo je premazivanje Master Podloge. Betonske površine je neophodno dobro oprati vrućom vodom u cilju uklanjanja prisutnih nečistoća a zatim premazati BK-Beton Kontakt-om.

Priprema premaza se vrši mešanjem sa oko 30% vode (7,5L vode za 25 kg praha), do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 5 min i ponovo izmešati. Premaz se nanosi četkom u dva nanosa, unakrsnim postupkom, do potpunog prekrivanja površine. Debljina jednog sloja iznosi približno 1 mm, a drugi sloj se nanosi nakon očvršćavanja prethodnog. Hidroizolacioni premaz treba zaštititi od brzog isušivanja. Za detaljna uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Primena: Jednokomponentni, hidroizolacioni premaz za horizontalnu i vertikalnu zaštitu površina od vlage. Koristi se za hidroizolaciju potencijalno vlažnih prostorija: kuhinja, kupatila, tuš kabina, bazena, podrumskih površina, terasa, itd. Namenjen je za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, za pozitivni i negativni pritisak vode <1,5 bar. Materijal nije predviđen za završnu obradu površina, niti za sisteme koji su u permanentnom kontaktu sa vodom.

Potrošnja: Oko 2-2,5 kg/m2, zavisno od kvaliteta podloge.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

 • Atest 
 • Tehnički list 
 • Bezbednosni list 
SILAKRIL UP BAZA F

SILAKRIL UP - BAZE - F, M, TR

SCS BAZE su baze za ukrasno zaštitne disperzione boje namenjene za bojenje u sistemu za bojenje SILEX COLOR SYSTEM

Boja: Bela, ili po narudžbini iz SILEX COLOR SISTEM ton karte.

Priprema i nanošenje: Površina na koju se boja nanosi mora biti čvrsta, čista, suva i impregnirana Silakril P podlogom. Priprema boje se vrši dodavanjem 5-10% vode, uz dobro mešanje do potpune homogenizacije. Nanošenje se obično vrši kratkodlakim valjkom u dva sloja. Drugi sloj se nanosi nakon potpunog sušenja prvog. Za detaljnija i uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Primena: Unutrašnja boja izrađena na bazi visokokvalitetne akrilne emulzije. Otporna na vlažno brisanje, poseduje odličnu pokrivnu moć, dobru paropropusnost i izuzetnu belinu.

Potrošnja: Oko 0,15-0,2 kg/m2 za dvoslojni premaz.

Rok trajanja i skladištenje: 12 meseci u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja. Datum proizvodnje utisnut na ambalaži.

 • Atest 
 • Tehnički list 
 • Bezbednosni list 

SILAKRIL FD – BAZE- F, M, TR

Akrilna disperzija za spoljašnje zidove

Boja: Bela ili po narudžbini iz SILEX COLOR SISTEM ton karte.

Priprema i nanošenje: Podloga na koju se disperzija nanosi mora biti čvrsta, čista, suva i po potrebi premazana Silakril P podlogom. Priprema boje se vrši dodavanjem do 5%-10% vode, uz dobro mešanje do potpune homogenizacije. Silakril F se obično nanosi dugodlakim valjkom u dva sloja. Drugi sloj se nanosi nakon potpunog sušenja prvog, što pri normalnim uslovima (T=+23-25°C, r.v.v=50-60%) zahteva 2-4h. Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim površinama. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Temperatura primene: Od +5°C do +30°C. Ne raditi po direktnom suncu, kiši ni jakom vetru.

Primena: Akrilna disperziona boja za zaštitu i dekoraciju novih i starih fasadnih površina.

Izrađena je na bazi visokokvalitetnih sirovina, poseduje odličnu pokrivnu moć i vodoodbojnost, otporna je na UV zračenje i atmosferske uticaje.

Potrošnja: Oko 0,30-0,40 kg/m2 zavisno od upojnostii hrapavosti podloge.

Rok trajanja i skladištenje: 12 meseci u originalno zapakovanoj ambalazi. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja. Datum proizvodnje utisnut na ambalaži.

 • Atest 
 • Tehnički list 
 • Bezbednosni list 

SILAKRIL F - BAZE F, M, TR

Akrilna disperzija za spoljašnje zidove

Priprema i nanošenje: Podloga na koju se disperzija nanosi mora biti čvrsta, čista, suva i po potrebi premazana Silakril P podlogom. Priprema boje se vrši dodavanjem do 10% vode, uz dobro mešanje do potpune homogenizacije. Silakril F se obično nanosi dugodlakim valjkom u dva sloja. Drugi sloj se nanosi nakon potpunog sušenja prvog, što pri normalnim uslovima (T=+23-25°C, r.v.v=50-60%) zahteva 2-4h. Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim površinama.

Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Primena: Akrilna disperziona boja za zaštitu i dekoraciju novih i starih fasadnih površina. Izrađena je na bazi visokokvalitetnih sirovina, poseduje odličnu pokrivnu moć i vodoodbojnost, otporna je na UV zračenje i atmosferske uticaje.

Temperatura primene: Od +5°C do +30°C. Ne raditi po direktnom suncu, kiši ni jakom vetru.

Potrošnja: Oko 0,25-0,40 kg/m2  zavisno od upojnostii hrapavosti podloge.

Rok trajanja i skladištenje: 12 meseci u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja. Datum proizvodnje utisnut na ambalaži.

 • Atest 
 • Tehnički list 
 • Bezbednosni list