• Naziv proizvoda:

    Fasadni silikonski malter - Sil

  • Kategorija:

    Silikonski malteri

  • Podeli na:

Informacije o proizvodu

SIL je namenjen za zaštitu i dekorisanje svih vrsta zidnih površina.

Informacije o proizvodu

Struktura maltera: zaribana-rille i puna-kratz.
Podloga na koju se malter nanosi mora biti čvrsta, čista, suva i premazana Kolor Kontakt podlogom. SIL pre nanošenja promešati i po potrebi razrediti sa malom količinom vode do 1%. Malter se nanosi čeličnom gletericom u debljini najvećeg zrna. U zavisnosti od željene strukture, malter se zatim obrađuje plastičnom gletericom i to: ful struktura – odmah nakon nanošenja strukturirati kružno; rajb struktura – nakon nanošenja rajbovati kruznim pokretima do postizanja željene strukture. Potrebno je raditi ravnomerno i bez prekida na kontinualnim zidnim površinama. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.
Napomena: Neophodno je izvršiti egalizaciju materijala potrebnog za kontinualnu fasadnu površinu mešanjem sadrzaja više kanti.

Primena

Visokokvalitetan silikonski dekorativni malter u pastoznom stanju, dobre paropropusnosti, izuzetne obradivosti, vodoodbojnosti i otpornosti na UV zračenje i atmosferske uticaje. Proizvodi se u beloj boji,a može se tonirati u SILEX MIX sistemu.

Specifikacija

Temperatura primene: Od +5°C do +30°C. Ne raditi po direktnom suncu, kiši ni jakom vetru. Fasadu je potrebno adekvatno zaštititi mrežama. Visoka vlaga i niske temperature mogu znatno produžiti vreme vezivanja maltera.
Potrošnja: Oko 2.0-3.0kg/m2 u zavisnosti od strukture i granulacije.
Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci u originalno zapakovanoj ambalaži. Skladištiti na temperaturi od +5°C do +25°C, zaštićeno od sunčeve svetlosti i smrzavanja. Datum proizvodnje utisnut na ambalaži.

Download
Potrebna Vam je informacija o proizvodu?

Pošaljite nam poruku.