• Naziv proizvoda:

    Silekol K

  • Kategorija:

    Lepak za keramičke pločice

  • Podeli na:

Informacije o proizvodu

SILEKOL K je cementni lepak koji se koristi za lepljenje unutrašnjih podnih i zidnih keramičkih pločica kao i za lepljenje blokova od gas betona.

Informacije o proizvodu

Podioga na koju se lepak nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, nesmrznuta, bez iscvetavanja, bez ostataka ulja ili boje. Pre lepljenja pločica preporučljivo je premazivanje Master Podloge razređene prema uputstvu u cilju poboljšanja prionljivosti lepka. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 28% vode (7 L vode za 25kg praha) uz intenzivno mešanje do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odstoji oko 10 min, zatim još jednom promešati da se dobije lepak primerene gustine. Lepak nanositi pomoću nazubljene gleterice sa odgovarajućom veličinom zubaca, tako da minimum 65% površine pločice bude prekriveno lepkom. Veličina zubaca zavisi od dimenzija pločica (optimalno 4-6 mm za pločice veličina 10-25 cm). Pločice utiskivati u sloj lepka na podlozi, a ukoliko je površina neravna lepak nanositi i na pločicu, i na taj način vršiti izravnavanje. Visokoupojne, porozne pločice pre postavijanja treba navlažiti. Višak lepka ukloniti vlažnim sunđerom, a očvrsle delove mehaničkim putem. Za detaljnija uputstva pogledati tehnički list proizvoda.

Primena

Za lepljenje keramičkih pločica na zidne i podne površine, isključivo na čvrste podloge (maltere na bazi cementa, kreča i betona), za unutrašnju upotrebu, odlične prionljivosti i visoke čvrstoće.

Specifikacija

Tehnički podaci: Optimalni vremenski uslovi- temperatura podloge i vazduha +5°C do +25°C.
Otvoreno vreme rada: oko 20 minuta (zavisno od padloge). Mogućnost fugovanja nakon cca.24h.
Okvirna potrošnja: oko 2-4 kg/m2, zavisno od podloge i debljine nanošenja.
Rok trajanja i skladištenje: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.

Download
Potrebna Vam je informacija o proizvodu?

Pošaljite nam poruku.