Namena

SILEKSIANO je akrilni kit namenjen za dekorisanje unutrašnjih i spoljašnih zidnih površina kojim se postiže efekat poliranog mermera razlicitih struktura zavisno od načina izrade. Prvenstveno je namenjen za izvođenje ekskluzivnih enterijera.

Sastav

Sintetski akrilni polimeri, punila i aditivi.

Svojstva

SILEKSIANO poseduje dobru paropropusnu moc, veoma dobru pokrivnu moc i mehaničke karakteristike. Postojan je prema svetlosti, nije zapaljiv.

Boja

Bela. Za dobijanje drugih boja koriste se SILAKOLOR S koncentrovane pigmentne paste.

Kvalitet

SILEKSIANO je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd i, prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara nameni.

Potrošnja

Kolicina paste sadržana u bočici SILAKOLORA S boji 25 kg SILAKRIL-a F.

Pakovanje

SILEKSIANO se pakuje u plastične dozne od 1 kg, 5kg i 10kg

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +35°C. čuvati od smrzavanja.

Priprema

Zidna površina na koju se nanosi SILEKSIANO treba da bude suva , očišćena od necistoća i izgletovana. Zatim je treba impregnirati SILAKRIL-P podlogom radi boljeg prijanjanja materijala. SILEKSIANO pre upotrebe treba dobro promešati i po želji tonirati preporucenim tonerima.

Primena

SILEKSIANO se nanosi u tri sloja. Bitno je da se svaki sloj dobro osuši pre nanošenja sledeceg. Prvi sloj se nanosi ravnomerno gletericom od nerđajućeg čelika i, ako je potrebno, posle sušenja se prebrusi finim šmirgl - papirom. Drugi sloj se nanosi špahtlom od nerđajućeg čelika sa zaobljenim ivicama. Zavisno od širine špahtle, ritmički ujednačenim ili nepravilnim potezima, njihovim ukrštanjem i slično dobija se željeni izgled. Treci sloj se nanosi kao i drugi sloj. Posle sušenja polirati špahtlom od nerđajućeg čelika do punog sjaja.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C.

Rok trajanja

12 meseci, u originalnoj zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.