• Naziv proizvoda:

    Sileterm ST

  • Kategorija:

    Lepkovi za termoizolacione sisteme

  • Podeli na:

Informacije o proizvodu

Fleksibilni lepak za lepljenje EPS, EPS G i MW ploča i armiranje mrežice

Informacije o proizvodu

Podloga na koju se lepak nanosi mora biti čvrsta, čista, nosiva, bez iscvetavanja, ostataka ulja ili boje. Glatke slabo upojne betone, sa ostacima nečistoća od oplate, neophodno je očistiti pod mlazom vruće vode, a zatim izvršiti grundiranje sa Beton Kontakt-om. Na nove zidove od opeke nije neophodno nanositi temeljni premaz. Priprema se vrši dodavanjem praha u oko 25% vode (6l vode za 25kg praha) do potpune homogenizacije. Masu ostaviti da odleži oko 10 minuta, pa ponovo promešati da se dobije lepak primerene gustine. Pripremljeni lepak se nanosi na termoizolacione ploče (po celokupnom obodu ploče i tačkasto po sredini), a zatim se ploče lepe pritiskanjem na podlogu. Prilikom armiranja lepak se nanosi nazubljenom čeličnom gletericom (veličine zuba 8-10 mm) na otprašenu površinu stiropora, a zatim se u tako nanet, sveš lepak utiskuje armaturna mrežica u debljini od 2-3 mm (min. 10 cm preklapanja između traka). Celokupna površina se nakon sušenja izravnava novim slojem lepka, tako da ukupna debljina završnog sloja lepka iznosi 4-6 mm. Lepak treba zaštititi od prebrzog isušivanja i smrzavanja.

Primena

Mineralni feksibilni lepak namenjen za lepljenje ploča od stiropora (EPS ploče), grafitnog stiropora (EPS G ploče), kao i ploča od mineralne vune (MW ploče), na čvrste fasadne površine, kao i za utapanje armaturne mrežice i izravnavanje celokupne fasadne površine. Sileterm ST se koristi kao lepak za lepljenje i kao bazni sloj, tj. lepak za armiranje u okviru termoizolacionog sistema (Silex Sileterm Energy Saving System sa MW pločama).

Specifikacija

Temperatura primene: Optimalni vremenski uslovi- temperatura podloge i vazduha +5°C do +30°C. Mogućnost umetanja armaturne mrežice: nakon min. 48 sata. Mogućnost primene završnih slojeva: nakon min. 7 dana. Okvirna potrošnja: oko 5-7 kg/m2 za lepljenje i oko 5-7 kg/m2 za izravnavanje, u zavisnosti od kvaliteta podloge, vrste termoizolacionog materijala koji se koristi i sl.

Rok upotrebe i skladištenje: 12 meseci u originalnom pakovanju u suvoj prostoriji na paletama.
Potrebna Vam je informacija o proizvodu?

Pošaljite nam poruku.