Namena

STIROMASTER je fleksibilni lepak na bazi hidrauličnih i polimernih veziva namenjen za lepljenje i armiranje termoizolacionih ploča na sve vrste podloga od betona , maltera, cigle, siporeksa i sl.

Sastav

Punioci, polimerna veziva, hidraulična veziva i aditivi za poboljšanje obradivosti i lepljivosti.

Svojstva

STIROMASTER je visokoelastični lepak koji se lako priprema, obrađuje i dobro prianja na podlogu.

Boja

STIROMASTER je cementno-sive boje.

Kvalitet

STIROMASTER je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara svojoj nameni.

Potrošnja

Za lepljenje i armiranje potrošnja je 8-10 kg /m

Pakovanje

Ventil vreće od 30 kg.

Skladištenje

U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom roštilju.

Priprema

Podloga na koju se lepi termoizolaciona ploča mora biti nosiva, ravna i čista (bez prašine i masnoća). Sadržaj vreće STIROMASTERA dodaje se postepeno uz intezivno mešanje u oko 7,5 litara vode i dobro izmeša. Nakon 15 minuta odnosno posle isteka vremena za “sazrevanje” materijala dobijena masa se još jednom promeša bez dodavanja vode.

Primena

Pripremljena masa se nanosi trakasto na rubove i tačkasto na sredinu termoizolacione ploče. Lepak mora da pokrije 60% površine ploče. Tako zalepljene ploče nakon 2-3 dana se tipluju posle čega se stiromaster nanosi gletaricom u sloju debljine 2-3 milimetra u koji se utiskuje mrežica za armiranje sa preklopom od 10 cm. Završni sloj se nanosi nakon 24 časa u debljini do 2 mm.. Mrežica za armiranje treba da se nalazi u prvoj trćini debljine sloja lepka. Nakon potpunog sušenja (minimalno sedam dana) može se naneti zaštitna dekorativna fasada.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C, a manja od +30°C

Rok trajanja

Šest meseci, u originalnoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja