Namena

STIROSIL je lepak za lepljenje termoizolacionih ploča od ekspandiranog polistirena (“stiropora”) na sve vrste podloga od betona, maltera, cigle siporeksa i sl.

Sastav

STIROSIL je lepak na bazi cementa

Svojstva

STIROSIL se lako priprema i obrađuje i dobro prianja na podlogu.

Boja

STIROSIL je cementno-sive boje.

Kvalitet

STIROSIL je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Beograd, i prema rezultatima ispitivanja u potpunosti odgovara svojoj nameni.

Potrošnja

Za lepljenje potrošnja je 4-5 kg /m2.

Pakovanje

Ventil - vreće od 25 kg

Skladištenje

U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom roštilju.

Priprema

Podloga na koju se lepi termoizolaciona ploča mora biti nosiva, ravna i čista (bez prašine i masnoća).Sadržaj vreće STIROSILA se dodaje u oko 6 litara vode i dobro izmeša. Posle 15 minuta, dobijenu masu još jednom promešati bez dodavanja vode. Otvoreno radno vreme je dva sata.

Primena

Pripremljena masa se nanosi trakasto na rubove i tačkasto na sredinu termoizolacione ploče. Lepak mora da pokrije 60% površine ploče. Tako zalepljene ploče se nakon 2-3 dana tipluju. Posle toga termoizolacione ploče se obrađuju SILEKOL-om ST ili STIROMASTER-om koji se nanosi gletericom u sloju debljine 2-3 milimetra i u njega se utiskuje mrežica za armiranje sa preklopom od 10 cm. Uglove na otvorima dodatno armirati dijagonalno. Završni sloj SILEKOL-a ST ili STIROMASTER-a se nanosi nakon 24 časa u debljini do 2 mm. Mrežica za armiranje treba da se nalazi u prvoj trećini debljine sloja lepka. Nakon potpunog sušenja (minimalno sedam dana) može se naneti zaštitna dekorativna fasada.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C a manja od +30° C.

Rok trajanja

Šest meseci pri skladištenju u originalnoj ambalaži i u suvom i zračnom prostoru.