• Naziv proizvoda:

    Travertino panuka

  • Kategorija:

    Dekorativni materijali

  • Podeli na:

Informacije o proizvodu

TRAVERTINO PANUKA je dekorativni malter u obliku paste, spreman za upotrebu, namenjen za zaštitu i dekorisanje unutrašnjih zidnih površina od cementnog, produžnog ili termoizolacionog maltera i drugih sličnih materijala. Moguća je primena i na spoljnim zidnim površinama koje nisu preterano izložene direktnom suncu i atmosferskim padavinama.

Informacije o proizvodu

Svojstva:Travertino panuka ima veliku mehaničku čvrstoću, odlično prijanja na raznovrsne podloge, ima dobru paropropusnost, lako se nanosi i ima dug vek trajanja.
Boja: Krem-siva.

Primena

Površina na koju se nanosi TRAVERTINO PANUKA treba da bude čvrsta,ravna,suva i čista. Pripremljenu površinu treba impregnirati KOLOR KONTAKT podlogom. Betonske površine moraju biti stare najmanje 3 meseca, a malterisane 21 dan. TRAVERTINO PANUKA se nanosi u dva sloja. Prvi sloj naneti ravnomerno nerđajućom gletericom u sloju debljine najkrupnijeg granulata, cca 1mm. Na potpuno osušen prvi sloj naneti ravnomerno drugi sloj. Odmah po nanošenju drugog sloja TRAVERTINO PANUKA se obrađuje tapkanjem površine. (posebnom plastičnom gletericom za tu namenu – izgled veštačke trave), da bi se napravila nepravilna udubljena karakteristična za kamen ,“travertino“. Kada proizvod počne da se suši lagano upeglati površinu nerđajućom gletericom. Da bi se imitirale fuge između kamenih blokova, kada je površina sasvim suva, treba izdubiti fuge oštrom alatkom (npr. Srafcigerom i sl.) Na kraju površinu premazati VELUSIL-om u željenom tonu.

Specifikacija

Radna temperatura: Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C, a manja od +30°C.

Potrošnja: Potrošnja je oko 3kg/m2.
Pakovanje: Ventil vreće od 25 kg.
Skladištenje: U suvom i zračnom prostoru na paletama ili na drvenom rostilju.
Potrošnja: 2,0-2,5 kg/m2. Pakovanje: Plastične kante sa poklopcem od 10 i 20 kg.
Skladištenje: U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi +5°C do +30°C. čuvati od smrzavanja.
Rok trajanja: 12 meseci, u originalnoj zatvorenoj i neoštecenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.
Potrebna Vam je informacija o proizvodu?

Pošaljite nam poruku.