Namena

VELSATEN je dekorativni materijal namenjen za dekorisanje unutrašnjih zidnih površina sa srebrnim i zlatnim pigmentima. Prvenstveno je namenjen za izvođenje ekskluzivnih enterijera.

Sastav

Akrilni polimeri, srebrni i zlatni pigmenti i aditivi.

Svojstva

VESLATEN poseduje dobru paropropusnu moć, dobru pokrivnu moć i mehaničke karakteristike.

Boja

Tonovi se mogu izabrati iz VELSATEN ton karte.

Kvalitet

VELSATEN je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd i, prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara nameni.

Potrošnja

Potrošnja VELSATEN-a je 6-8m2/kg u dve ruke.

Pakovanje

VELSATEN se pakuje u plastične dozne od 1kg

Skladištenje

U zatvorenom prostoru, u zatvorenoj i neoštećenoj originalnoj ambalaži na temperaturi+5°C do +35°C. Čuvati od smrzavanja.

Priprema

Zidna površina na koju se nanosi VELSATEN treba da bude suva, očišćena od nečistoća i izletovana GLETOSIL-om. Na pripremljenu površinu se može naneti SILAKRIL UP u željenom tonu. VELSATEN pre upotrebe treba samo dobro promešati.

Primena

VELSATEN se nanosi u dva sloja. Bitno je da se svaki sloj dobro osuši pre nanošenja sledećeg. Prvi sloj se nanosi ravnomerno gletericom od nerđajućeg čelika sa zaobljenim ivicama u više različitih pravaca. Drugi sloj se nanosi napravilnim, raznovrsnim pokretima da bi se dobio željeni izgled. VELSATEN se može nanositi i kružnim pokretima.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +5°C, a manja od +30°C.

Rok trajanja

12 meseci, u originalnoj zatvorenoj i neoštećenoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.


Moguće minimalno odstupanje boja iz ton karti!