Namena

VELUSIL je polutransparentni dekorativni premaz u o obliku gela, namenjen za postizanje specijalnih efekata na zidovima razlicitim tehnikama izvodenja.

Sastav

Disperzija sintetskih akrilnih polimera, punila, pigmenti i aditivi.

Svojstva

VELUSIL na zidnoj površini formira trajni elastični paropropusni sloj, koji je otporan na dejstvo vode i atmosferilija. Odlikuje se veoma dobrIm mehaničkim karakteristikama.

Boja

Polutransparentni gel. Za dobijanje boja i nijansiranje koriste se SILAKOLOR toneri. Po narudžbini moguća je izrada i u drugim bojama.

Kvalitet

VELUSIL je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd i, prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara nameni.

Potrošnja

Potrošnja od 7 do 10 m2/kg u jednom premazu.

Pakovanje

VELUSIL se pakuje u plastične kante sa poklopcem od 1 kg

Skladištenje

VELUSIL je ispitan u Institutu za ispitivanje materijala Republike Srbije DD, Beograd i, prema rezultatima ispitivanja, u potpunosti odgovara nameni.

Priprema

VELUSIL se nanosi na vec završno obrađene spoljašnje i unutrašnje zidane površine. Najcešće se koristi kombinacija TOPAKRIL V pa VELUSIL. VELUSIL je spreman za upotrebu, a može se po potrebi razblažiti sa oko 10% vode. Posle dodavanja vode masa treba dobro da se promeša.

Primena

VELUSIL se na pripremljenu zidnu površinu nanosi molerskom četkom. Nanošenje se vrši u jednom premazu.

Radna temperatura

Radna temperatura okoline i zida mora biti veća od +10°C, a manja od +30°C.

Rok trajanja

Najmanje 12 meseci, u originalnoj ambalaži i u odgovarajućim uslovima skladištenja.